Roos Kiers
Social Media

Over mij

Ik ben Roos Kiers - Rots (1969), woon in Zwolle, gehuwd met Roel en moeder van onze dochters Tani en Laura. Ik ben gecertificeerd holistisch therapeut en coach. Vanaf 2008 is mijn praktijk Roos Kiers Levenskracht gevestigd in Zwolle. 

Ik hou van het leven, ben een echte levensgenieter en geinteresseerd in gedrag, andere culturen en religies. In de jaren negentig heb ik 2,5 jaar met Roel gebackpackt in Zuid-oost Azië en trekkings in de Himalaya gedaan. Dat heeft mij dichter bij mezelf gebracht en mijn leven verrijkt. Echter: De grootste afstand die we als mens kunnen afleggen is de afstand van hoofd naar hart. Ik begeleid zowel particulieren als mensen uit het bedrijfsleven wanneer het leven, gezondheid, relatie, werk niet meer loopt zoals het gewenst is. Dit kan zich uiten in heel veel verschillende vormen. Vaak triggeren onbewust oude pijn en patronen in actuele gebeurtenissen waar men in verstrikt raakt en spanning wordt vastgehouden. Ik zie veel mensen met unfinished business. Dit zijn onverwerkte en onafgeronde levenservaringen, die onbewust onrust blijven geven en energie verspillen. Ook een voortdurende aanpassing aan anderen of blootstelling aan stress stagneert  de levenskracht.  Het volledige potentieel wordt dan niet benut in het dagelijks leven en werk. 
Ik richt me op de oorzaak en kern, verwerking, loslaten en transformatie van binnen naar buiten. Zelfredzaamheid en zelfregulatie komt van binnen uit en ik faciliteer daarbij te komen. In deze tijd gaan ontwikkelingsprocessen heel snel als je maar bij de actuele kern blijft waar het werkelijk om draait. 

Door tevreden doorverwijzers, werkgevers en cliënten en door mond tot mond reclame komen mensen bij mij. Iedereen is welkom. De enige voorwaarde is een bereidheid om daadwerkelijk met zichzelf aan de slag te willen gaan. 

Resultaten zijn snel en blijvend omdat actuele problemen bij de oorsprong worden aangepakt in plaats van een veelheid aan symptomen te bestrijden.


Expertises:
  • Verliesverwerking
  • Personal coaching 
  • Gezondheid
  • Rouwtherapie
  • EMDR en traumatherapie
  • Ziektepreventie en -verzuim
  • Burn-out
  • Loopbaan/outplacement


Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin waarin ik werd gestimuleerd mijn talenten te ontwikkelen.
Ik heb een medische achtergrond (HBO-V) en heb10 jaar in de gezondheidszorg gewerkt als verpleegkundige binnen kortdurende psychiatrie en op de PAAZ.
Ik was altijd nieuwsgierig naar wat maakt dat een mens psychische of lichamelijke klachten ontwikkelt en welke betekenis dat heeft voor die mens in deze fase van zijn/haar leven. Mijn holistische kijk is er altijd geweest. 
Tevens heb ik zes jaar als sales- en projectmanager binnen twee multinationals cariëre gemaakt. Dit vervulde me steeds minder en knaagde aan mijn gevoel voor zingeving.
In 2006 heb ik mijn werkzame roer omgegooid na de geboorte van onze jongste dochter omdat ik als mens meer wilde betekenen voor een ander. Ik heb vol overgave de 4 jarige opleiding tot holistish therapeut en coach gevolgd bij Ananta te Zeist. Een zeer kwalitatief hoge, intensieve en brede opleiding voor het meesterschap als therapeut met een combinatie van verschillende therapievormen. Uiteraard stond mijn eigen proces als mens hierin centraal en het afpellen van mijzelf, mijn ego, mijn confrontatie met mijn schaduwkanten, mijn pijn, angsten en verlangens, mijn essentie en mijn manifestatie kwamen allemaal aan bod.
Tegelijkertijd volgde ik een Verlieskunde opleiding bij Herman de Mönnik. Als mens, therapeut en coach blijft de behoefte mezelf te ontwikkelen en kies ik zorgvuldig mijn bijscholingen uit en volg ik intervisie. 

roos